De commissies van N.C.S.V. Dr. Nico Muller spelen een grote rol binnen de vereniging. Zij zorgen ervoor dat de vereniging daadwerkelijk activiteiten kan ondernemen door het promoten van de vereniging en het organiseren van activiteiten. Daarom stellen wij graag onze commissies aan jullie voor, zodat jullie weten welke commissies er zijn, wat zij precies doen en wie hier onderdeel van zijn.

Dit jaar zullen we voor het eerst binnen de commissies het voorzitterschap introduceren. Waar voorheen de leden van het bestuur voorzitter van de commissies waren, kunnen leden nu zelf opgeven dat zij geïnteresseerd zijn in het voorzitterschap. Dit is een uitdaging voor jezelf, een kans om te proeven hoe het is om te besturen en een mooie aanvulling voor op je CV.

Heb jij een vraag over de commissies of wil je je actief inzetten als lid? Mail dan naar info@drnicomuller.nl.


Strafbladcommissie

V.l.n.r. Mark Mulder, Anneloes van Boeijen, Iris Verburg en Frédérique de Korte. Ontbrekend: Thomas Lindsen en Hanna Rasing

De Strafbladcommissie is verantwoordelijk voor het schrijven van, de naam zegt het al, het Strafblad. De commissieleden kiezen hiervoor samen een overkoepelend onderwerp, maar binnen dat onderwerp is iedereen vrij om te schrijven waarover hij of zij wil. Dat maakt het schrijven natuurlijk een stuk leuker. Je bent immers niet gebonden aan een onderwerp, zoals dit bij het schrijven van een essay vaak wel het geval is.

Naast het Strafblad schrijft de commissie bijna iedere week een blog. Deze wordt gepubliceerd op de website, de Facebookpagina en LinkedInpagina van N.C.S.V. Dr. Nico Muller. De blog schetst een juridisch kader rondom strafrechtelijk gerelateerde nieuwsberichten, wetswijzigingen of andere actuele onderwerpen. Zo worden de leden van de vereniging op de hoogte gehouden van hetgeen in de wereld van het strafrecht speelt.

Toeziend bestuurslid: Frédérique de Korte.


Activiteitencommissie

V.l.n.r. v.b.n.b. Simeon Meelhuijsen, Hanne
Toemen, Johanna Meesters, Sophie van Paridon, Felicity Buffart, Emma Brusse, Carmen Kooijmans, Kathy Nijenhuis & Janine van Elst

De activiteitencommissie organiseert alle activiteiten die plaatsvinden op de universiteit en daarbuiten. Denk hierbij aan de jaarlijks terugkerende Dr. Nico Muller-dag, het Career Event, lezingen en masterclasses. De Dr. Nico Muller-dag is een evenement dat ieder jaar in november wordt georganiseerd om onze vereniging te eren. Tijdens het Career Event proberen we studenten kennis te laten maken met de beroepspraktijk. Verder proberen we met de lezingen en masterclasses studenten een aanvulling c.q. verdieping te geven op het onderwijs.

De activiteitencommissie organiseert tevens activiteiten die niet plaatsvinden op de universiteit. Dit zijn bezoeken aan externe instanties, waar studenten een exclusief kijkje kunnen krijgen achter de schermen. Deze plekken zijn vaak niet zomaar toegankelijk voor publiek, maar voor een rechtenstudenten wel heel interessant om te zien. Denk hierbij aan de penitentiaire inrichting, politieacademie, advocatenkantoren en een tbs-kliniek.

Toeziend bestuurslid: Emma Brusse.


Almanakcommissie

V.l.n.r. Maarten Veld, Madeleine Ruyters, Nathalie van de Sanden & Anouk Wesselink

Dit jaar is er een extra commissie opgericht: namelijk de Almanakcommissie. Deze commissie zal zich richten op het maken van een Almanak ter gelegenheid van het aankomende lustrum. De commissie zal hiervoor in de geschiedenis van de vereniging duiken door onder andere het bestaande archief te raadplegen. De commissie heeft anderhalf jaar gewerkt aan de almanak ter ere van het lustrum. De commissie is bezig geweest om verschillende hoogtepunten vast te leggen door het verzamelen van allerlei verhalen en informatie van mensen die iets voor de vereniging betekend hebben.

Binnenkort zal de uitreiking zijn!

Toeziend bestuurslid: Anouk Wesselink.


Kascontrolecommissie

V.l.n.r.: Jeroen Rutten, Anna Wildenbeest, Nathalie van
de Sanden & Demi van Boxtel

De kascontrolecommissie houdt zich bezig met het controleren van de jaarrekening en het financieel jaarverslag van de vereniging. Zij zullen dit jaar de kascontroles uitvoeren oftewel het checken van de jaarrekening. Verder wordt er naar de financiën van de vereniging gekeken en worden de financiële transacties gecontroleerd. Zo zorgt de commissie ervoor dat de leden een juist beeld hebben van het financieel beleid dat in het afgelopen jaar is gevoerd.


Een verantwoordelijke en leerzame taak, die de commissie zorgvuldig en
met plezier uitvoert.

Toeziend bestuurslid: Demi van Boxtel.


Reiscommissie

V.l.n.r.: Imelda van der Linden, Naomi Spies, Laura van
Bentum, Nathalie van de Sanden & Sophie Torenbeek – ontbrekend: Demi
van Boxtel en Amber Pratt

Afgelopen twee jaar heeft er helaas geen studiereis kunnen plaatsvinden door Covid-19. Hopelijk is dat dit jaar anders en kan de reis gewoon doorgaan. Inmiddels is de reiscommissie al druk bezig met het organiseren van de studiereis die dit jaar naar Praag zal gaan.

De reis is altijd een combinatie van juridische activiteiten, zoals een bezoek aan de Nederlandse ambassade of de rechtbank, en informele activiteiten, zoals een bierproeverij en kroegentocht. Op de reis leren we een nieuwe cultuur kennen, maar leren we vooral ook de andere leden beter kennen.

Het is daarom altijd een aanrader om mee op reis te gaan!


Toeziend bestuurslid: Demi van Boxtel.


Sponsor- en promotiecommissie

V.l.n.r. Roos Eenink & Fay van der Werf

De commissie houdt zich bezig met het onderhouden van het contact met de bestaande sponsoren, maar is ook constant op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Daarnaast is de commissie verantwoordelijk voor het maken van toffe content voor de sociale media kanalen!

Ook maakt deze commissie alle promotiematerialen die je van de vereniging krijgt tijdens de activiteiten! Wat de commissie leuk maakt is dat je in contact staat met de leden. Het is leuk om te zien over welke activiteiten leden enthousiast zijn. Daarnaast leer je door de samenwerking met sponsoren ook veel over hoe je professioneel communiceert met verschillende instanties!

Toeziend bestuurslid: Roos Eenink.