Afgelopen maandag, 5 november, vond onze pleitavond in samenwerking met pleitgenootschap Rota Carolina plaats. De avond begon met een leerzame presentatie van de heer Eggen. Hij vertelde de aanwezigen over de valkuilen van het pleiten, gaf voorbeelden uit de praktijk en maakte wat gevatte grapjes. Hij vroeg de aanwezigen wat hun mening was over het aanpassen van een pleidooi aan een eventueel aanwezig slachtoffer in de rechtszaal. Dit ontketende een interessante discussie over wat de rol van een advocaat nu eigenlijk is en hoe de maatschappij soms een verkeerd beeld heeft van deze rol.

Na het leerzame eerste uur werd de zaal opgedeeld in twee groepen en konden er twee casus bepleit worden. De ene casus betrof een zaak over een dodelijk verkeersongeval, de andere zaak betrof een ontsnapte psychiatrische patiënt die een oude buurman heeft gedood. Alle partijen hadden een sterk pleidooi en dit maakte het de rechtbank niet erg gemakkelijk.

Na het bepleiten van de casus was de pleitavond ten einde, er volgde nog een gezellige borrel bij café Piet Huisman. Al met al een zeer gezellige en geslaagde avond voor beide verenigingen!