Vacature voorzitter 2019/2020


De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het bestuur en houdt overzicht over alle aangelegenheden binnen de vereniging. Op die manier waarborgt de voorzitter dat gestelde doelen behaald worden en dat dit op de juiste wijze gebeurt. De voorzitter houdt niet slechts toezicht, maar fungeert ook als eerste aanspreekpunt namens de vereniging voor, bijvoorbeeld, de faculteit, andere (studie)verenigingen of externe partijen. De voorzitter zorgt ervoor dat er heldere afspraken worden gemaakt en dat die worden nagekomen. In geval van calamiteiten of spoedeisende problemen is de voorzitter eindverantwoordelijk voor een juiste afwikkeling.

Het algemene takenpakket omvat onder meer:
– Het inplannen, voorzitten en leiden van de bestuursvergaderingen;
– Het opstellen van de agenda voor bestuursvergaderingen;
– Het controleren van de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging;
– Het aangaan en onderhouden van contacten met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid;
– Het ondersteunen van de overige bestuursleden in hun functie als commissievoorzitter;
– Het waarborgen van de eenheid binnen het bestuur.

Als voorzitter is het van belang dat je over leiderschapskwaliteiten beschikt en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel bezit. Je hebt doorzettingsvermogen en bent van nature een geordend persoon. Je brengt gemakkelijk structuur aan en verliest niet gauw de controle. Daarnaast ben je niet bang om knopen door te hakken. Je bent bereid om andere bestuursleden te helpen en te ondersteunen. Tot slot ben je een warme spreker die het leuk vindt om medestudenten en anderen te enthousiasmeren voor de vereniging.

Heb jij een passie voor het strafrecht, ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en herken jij je in de eigenschappen van een voorzitter?
Solliciteer dan uiterlijk 12 mei op de functie van voorzitter door je cv en motivatiebrief te sturen naar info@drnicomuller.nl.