Career Event

Op 29 maart organiseert N.C.S.V. Dr. Nico Muller een Career Event. Tijdens deze dag kunnen leden en niet-leden kennis maken met verschillende beroepen die in verband staan met het strafrecht. Dit jaar zullen de traditionele toga beroepen worden belicht maar ook andere mogelijke beroepen die te maken hebben met het strafrecht.

Het programma

12:30 uur: inloop

13:00 uur: eerste ronde

14:00 uur: tweede ronde

15:00 uur: pauze

15:30 uur: derde ronde

16:30 uur: afsluitende borrel

De sprekers

Er zijn in totaal acht sprekers die een ronde verzorgen. Hieronder kun je meer informatie vinden over de sprekers.

  • De heer Dooper: jarenlang werkzaam geweest bij het team Criminele Inlichtingen. Nu is hij werkzaam als teamchef van Nationale Politie, Dienst Regionale Recherche. Tijdens zijn ronde zal hij beide beroepen belichten
  • Mevrouw Wiarda: al meer dan vijftien jaar werkzaam als Officier van Justitie bij het arrondissementspakket Oost-Nederland. Ze treedt ook op als woordvoerder voor het Openbaar Ministerie.
  • De heer Nab: promovendus en docent bij de strafrechtsectie op de Radboud Universiteit. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Tijdens zijn ronde zal hij nadruk leggen op de onderzoeksmaster en wat het inhoudt om onderzoeker te doen op de universiteit.
  • Mevrouw van der Kraan: werkzaam als jurist binnen de Pompekliniek te Nijmegen. De Pompekliniek is een forensische psychiatrische kliniek waar mensen verblijven aan wie TBS is opgelegd. Mevrouw van der Kraan kan alles vertellen over haar werkzaamheden als jurist bij de Pompekliniek.
  • De heer Huijbers: al sinds 1985 werkzaam als advocaat. Momenteel is hij strafrechtadvocaat bij van Schie Advocaten in Nijmegen. Hij is voornamelijk gespecialiseerd in het jeugdstrafrecht.
  • Mevrouw de Best: heeft de opleiding Mediation in het Strafrecht gevolgd en werkzaam als strafmediator. Daarnaast heeft ze veel ervaring in familiezaken en haar eigen mediation praktijk. Ze mocht meedraaien met de pilot Mediation in Strafzaken die sinds 2013 bij zeven rechtbanken loopt.
  • De heer Ouweneel: werkzaam als rechter bij de rechtbank Arnhem. Tevens is hij ook werkzaam geweest als rechter-commissaris. Hij heeft veel ervaring en momenteel is hij ook teamchef binnen de rechtbank in Arnhem.
  • Daarnaast zal ook het Career Service tijdens een ronde advies geven over de opbouw van je cv en je LinkedIn-profiel. Ook kun je een officiële foto laten maken door een fotograaf. Wil je op maat gemaakt advies? Stuur dan van tevoren je cv met je vraag naar activiteiten@drnicomuller.nl. Zij zullen dit meenemen in deze sessie.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier op onze website in te vullen. Bij de aanmelding kun je vijf voorkeuren voor sprekers opgeven. Wij zullen zorgen dat we je indelen bij de rondes die je hebt opgegeven. Een week van tevoren zul je van ons een mail ontvangen met daarin je persoonlijke programma. Indien je je hebt aangemeld maar onverhoopt toch niet meer kunt komen, vragen wij je om dit zo snel mogelijk aan ons door te geven. Daarnaast vragen wij een kleine bijdrage van vijf euro voor niet-leden.