Dr. Nico Muller-dag: De Amsterdamse onderwereld

30 november is het zover, dan staat de jaarlijks terugkerende N.C.S.V. Dr. Nico Muller-dag weer op de planning. Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van de Amsterdamse onderwereld. Binnen dit onderwerp worden twee verschillende deelonderwerpen belicht.

Zo gaat een deel van de dag over de Kroongetuige, die een grote rol speelt in verschillende processen rondom de Amsterdamse onderwereld. Zijn zij te vertrouwen? Hoe is dit wettelijk geregeld? Bovenal: hoe werkt dat nu eigenlijk, het onderhandelen van een strafdeal met het OM? Wij hebben sprekers gevonden die jong en oud hier graag meer over willen vertellen.

Een ander deel van de dag zal draaien om de rol van de media met betrekking tot het strafproces(recht). Hoe groot is deze invloed? Wat doe je als een krant jou al schuldige benoemd terwijl de zaak nog niet onder de neus van een rechter is gekomen?

Onze sprekers zullen deze en al jullie andere brandende vragen beantwoorden. Ook zal er naderhand een interactief debat plaatsvinden tussen de deelnemers en alle sprekers. We sluiten deze leerzame dag af met een gezellige borrel.

Programma:
13:00 Welkomstwoord
13:15 Eerste ronde sprekers
14: 15 Pauze
14:30 Tweede ronde sprekers
15:30 Debat sprekers
16:15 Vragen publiek aan sprekers
16:45 Afsluiting met aansluitende borrel

Voor deze activiteit zijn door ons natuurlijk interessante sprekers benaderd die wij graag en met gepaste trots aan jullie willen voorstellen. Vandaar dat in de aankomende weken een spreker bekend zal worden gemaakt via deze pagina. Houd het evenement dus goed in de gaten!

De inschrijving voor deze activiteit gaat open op dinsdag 6 november om 12:00 uur. Aanmelden kan door het formulier op onze website in te vullen.

Kosten: Leden = gratis, niet- leden= 2,50