De commissies van N.C.S.V. Dr. Nico Muller spelen een grote rol binnen de vereniging. Daarom stellen wij graag onze commissies aan jullie voor, zodat jullie weten welke commissies er binnen de verenging zijn, wat zij precies doen en wie hier onderdeel van zijn.


Strafbladcommissie

v.l.n.r. Berinay Aydin, Maartje Ribberink, Eline Berkeljon, Kayleigh Jansen, Maarten Veld & Shannen Jongmans*

De Strafbladcommissie is verantwoordelijk voor het schrijven van, de naam zegt het al, het Strafblad. De commissieleden kiezen hiervoor samen een overkoepelend onderwerp, maar binnen dat onderwerp is iedereen vrij om te schrijven waarover hij of zij wil. Dat maakt het schrijven natuurlijk een stuk leuker. Je bent immers niet gebonden aan een onderwerp, zoals dit bij het schrijven van een essay vaak wel het geval is.

Naast het Strafblad schrijft de commissie bijna iedere week een blog. Deze wordt gepubliceerd op de website en de Facebook- en LinkedInpagina van N.C.S.V. Dr. Nico Muller. De blog schetst een juridisch kader om strafrechtelijk gerelateerde nieuwsberichten, wetswijzigingen of andere actuele onderwerpen. Zo worden de leden van de vereniging op de hoogte gehouden van hetgeen in de wereld van het strafrecht speelt.


Reiscommissie

v.l.n.r. Anouk Wesselink, Paulien Hillaert, Myrthe Schlösser, Deirdre Chaigneau, Madeleine Ruyters & Selma Julie Mol

De reiscommissie organiseert dit jaar een studiereis die plaatsvindt in de meivakantie van 2020. Tijdens deze studiereis reist een groep rechtenstudenten af naar een Europese bestemming. Gedurende de reis worden er juridische, culturele en gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Er wordt een super gezellige kroegentocht gehouden en daarnaast krijgen studenten ook vrije tijd om alle unieke plekjes in de stad te spotten. De reiscommissie gaat ook dit jaar alles eraan doen om een te gekke reis neer te zetten!Interne activiteitencommissie

v.l.n.r. Sharon Schiphorst, Maaike Past, Dian van Boheemen, Rebecca Orgel en Rob van Wel

De interne activiteitencommissie organiseert alle activiteiten die plaatsvinden op de universiteit. Denk hierbij aan de jaarlijks terugkerende Dr. Nico Muller-dag, het Career Event, lezingen, masterclasses. De Dr. Nico Muller-dag is evenement dat ieder jaar in november wordt georganiseerd om onze vereniging te eren. Dit jaar zal de dag in het teken staan van het bijzonder strafrecht, in het bijzonder het militaire strafrecht, de Opiumwet en de Wet Wapens Munitie. Tijdens het Career Event proberen we studenten kennis te laten maken met de beroepspraktijk. Verder proberen we met de lezingen en masterclasses studenten een aanvulling c.q. verdieping te geven op het onderwijs. Hopelijk zien we jullie terug op een van onze activiteiten!


Externe activiteitencommissie

v.l.n.r. Ilonka Gerritsen, Maaike Past, Dominique te Raaij & Eline Jacobs

De externe activiteitencommissie organiseert alle activiteiten die niet plaatsvinden op de universiteit. Dit zijn bezoeken aan externe instanties, waar studenten een exclusief kijkje kunnen krijgen achter de schermen. Deze plekken zijn vaak niet zomaar toegankelijk voor publiek, maar wel heel interessant voor een rechtenstudent om te zien. Denk hierbij aan de gevangenis, politieacademie, advocatenkantoren, het Openbaar Ministerie, een tbs kliniek. Ook dit jaar gaan we ons uiterste best doen om onze leden een exclusief kijkje achter de schermen te geven bij organisaties waar we veel over te horen krijgen tijdens het onderwijs. Tot dan!


Sponsor- en Promotiecommissie

v.l.n.r. Sophie Kuiper, Nienke Teijema, Anne Wammes & Eline Jacobs

De sponsor- en promotiecommissie bestaat dit jaar uit vier leden, namelijk: Sophie, Eline, Nienke en Anne. De sponsor- en promotiecommissie houdt zich bezig met het werven van sponsoren en het werven van leden. De commissie zoekt nieuwe sponsoren en onderhoudt het contact met de (huidige) sponsoren. Dit zodat we onze activiteiten kunnen uitvoeren. Hiernaast houdt de commissie zich bezig met promoten van onze vereniging op o.a. de sociale media en de universiteit, zodat studenten op de hoogte zijn van de evenementen die Nico Muller organiseert.


Pleitcommissie

v.l.n.r. Umut Sahin, Anne Wammes, Laura Faassen & Fransien Jansen

Wij zijn Anne, Umut, Laura en Fransien en dit jaar vormen wij de eerste pleitcommissie van Dr. Nico Muller! Dat betekent dat we dit collegejaar verschillende pleitavonden zullen organiseren voor iedereen die het leuk vindt om strafrechtelijk te pleiten, of het gewoon eens wil proberen. Daarnaast zullen we ook betrokken zijn bij de Nijmeegse voorronde van de Nationale Strafpleitcompetitie en de landelijke finale.